Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Zsigmond Árpád, építészmérnök

Egyik végzett tanítványomat, Zsigmond Árpádot interjúvoltam meg, aki építészmérnökként dolgozik, s akitől az egyik órán az alábbi hasonlat hangzott el: a légzés olyan alap a hangadáshoz, mint a skót duda esetében. Ha nincs benne levegő, akkor nem szól. :)

Szóval Árpáddal az alábbi beszélgetést folytattuk:

– Miben változtatta meg az életedet a képzés?

– Tudom, hogy jobban fog menni az emberekkel a kommunikáció. A napi kommunikációban fontos, hogy megértessem magam, jobban odafigyeljenek rám, mert kellemes, mély lett a hangom. Egyébként önbizalom növelő, testtartásjavító a képzés. E mellett nem kell használni hátjavító eszközt.:)

– A célját elérte az oktatás?

– Igen. Motyogással érkeztem hozzád. Utáltam a hangom, hogy motyogok és hadarok, ezért nem szerettem kommunikálni. Régen utáltam visszahallgatni magam, most jobb hallgatni. Jobban használom a tüdőmet is. Magamtól nem jöttem volna rá a megoldásra.

Mindenkinek javaslom, aki ilyen problémákkal küzd, hiszen a külső mellett számít a kommunikációs készség: első a megjelenés, második a hang.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com