Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Milyen érzést okozott a nem megfelelő levegővétel Tanítványaimnál?

Egy Hölgy azt érezte, hogyha visszatért a régi légzésére, akkor feszültté vált, mintha kalodában lenne.

Férfi tanítványom pedig torokszorító beszűkültséget élt át.

Fiatal Tanítványomat is megkértem, állítsa vissza a régi légzését, azt, amivel hozzám megérkezett és mondja el, milyen érzést kelt benne. Azt mondta, ezzel a régi légzésével szorongást érez. Kértem, hogy akkor most valósítsa meg úgy a légzést, ahogyan már az természetes, s így is mondja el, mit érez. Azt mondta, béke és nyugalom van benne. Kell ennél több?


Amikor felkeresnek az emberek, akkor nem megfelelő beszédlégzéssel érkeznek hozzám. Közös munkával helyre tesszük a légzést és ha ez megvan, akkor kipróbáljuk, mit okoz az, ha visszatér az adott ember a régi légzésére, amivel jött.

A fenti tapasztalatok súlya az, hogy a régi légzés nagyon jól mutatja, ki milyen állapotot tartott fent lelkileg, érzelmileg magában akár hosszú éveken keresztül.

Ezért is oldódik a lelki feszültség megfelelő légzéssel és fenntarthatóvá válik egy kényelmesebb, harmonikusabb lelkiállapot, ami már több önbecsülést és önbizalmat mutat.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com