Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Beszédórai élmények

“Beteg vagy?” - kérdezte egyik tanítványomat telefonon történő kommunikáció alatt beszélgetőtársa, mert olyan mély hangon szólalt meg.

“Kezdem élvezni a verseket.” - lepődött meg Tanítványom a hangsúlyozás gyakorlásakor.

“Beszédtechnika óra üzemmódban vagyok.” - vagyis lazább és egyben mélyebb, zengőbb hanggal képes beszélni az órákon Férfi tanítványom.

“Eltűnt a gégém! És úgy is maradt!” - kiáltott fel Hölgy tanítványom kicsit kétségbeesve, meglepődve és örömmel, mert a sok éves feszültség a torkában megszűnt a hanggyakorlatok alatt.

“Mintha szeretne élni a hangom, meg színesebb volt!” (No comment!)

  • “Na, milyen volt?” - tettem fel a kérdést néhány izom beállítása után a kimondott szavak mélységét és természetes rezgését hallva.
  • “Nagyon jó!” - jött az önkéntelen válasz.

“A lépcsőn való felmenetelnél sem fulladok úgy ki.” - a megfelelő légzés elsajátítása utáni eredményként számolt be így Hölgy tanítványom.

Elmúlt a kifulladás, száraz torokérzet, felszabadultabb a nevetés.” - hasonló, sikerre utaló eredményekkel találkozom.

 

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com