Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Krisztina tanítványom tapasztalata

Zsuzsannához akkor kezdtem el járni, amikor közeledett a szinkronhang vizsgám. Szerettem volna jól szerepelni… már az első alkalom után tudtam, hogy nagyon jó helyen járok, és azon túl, hogy a vizsgára magabiztosabbá válik a hangom, mást is fogok kapni.

 

Akkoriban felső vezetőként dolgoztam, rengeteg fontos szituációban kellett hallatni a hangomat. Meggyőzően, hitelesen, úgy, hogy odafigyeljenek rá(m).

 

Zsuzsanna segített megismerni az igazi hangomat, megtanultam azt, hogy a beszédhez hova és mennyi levegőt vegyek, hogyan indítsam el a hangomat, a beszédet. Érdekes és hasznos tudással gazdagított a hangadás és a beszéd anatómiáját illetően, amivel jó tisztában lenni ahhoz, hogy sok gyakorlással fejleszteni tudjuk magunkat.

 

Néhány hónap múlva azt vettem észre, hogy a hangom hat, odafigyelnek rám, elfogadják az érveimet. Ebben pedig az észszerűségen túl a hangom meggyőző ereje is benne volt!

 

Amikor beszédfejlesztés óra után egy barátnőmet hívtam telefonon, azt kérdezte: „Beszédórán voltál? Olyan más, olyan jó a hangod!” – büszke voltam magamra.

A hangfejlesztésen túl minden alkalom után azt éreztem, hogy saját magamat is egyre jobban megismerem, tehát nemcsak a hangom vált mássá, hanem a személyiségem is formálódott.

 

…és a szinkronhang vizsgám is jól sikerült!

Köszönöm, Zsuzsanna!

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com