Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Szerinted még a betűnagyságod is arról árulkodik, hogy az önbizalmad kicsi?

Laura tanítványom főnöke nem olyan régen megjegyezte, hogy változott Laura kézírása: már nagyobb betűkkel ír.

A nagyobb betűk oka, hogy a hangja sem olyan elbújós már, ki tud állni magáért.
Vagyis mind a beszédben, mind az írásbeli kommunikációban változást ért el.

Ő az egyik olyan Tanítványom, aki nagyon kitartó, lelkes és szorgalmas, és így nagy eredményeket ért el a hangjában, ezáltal az emberi kapcsolataiban is. Van bátorsága változni és változtatni.

Természetesen tele volt félelmekkel, zárkózottabb volt az emberi kapcsolataiban, de pár hónap után már a környezete azt tapasztalta, hogy kinyílt, szívesen beszélgetett.

Egyik nagy eredménye, hogy egy rosszul sikerült előadás után, amire azt mondták, hogy nem volt érthető, eljött hozzám és a közös munka során egy év múlva újra előadást tartott, immáron sikeresen.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com