Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

„Zongorázni lehet a különbséget.”

– állapította meg tanítványom az órán, amikor ismét megnéztük, hogy az előző órai hangadásához képest most hol szólal meg a hangja, milyen zenei magasságban és mekkora hangtartományban.

A beszédhangnak ugyanis van terjedelme, magassága és ez változik, méghozzá jó irányba, amennyiben megfelelően használod a tested kommunikáció közben.

Szóval elég nagy különbség volt a két óra között eltelt otthoni gyakorlás hatására. Pedig nagyon visszafogott hanggal érkezett a képzésre – hangemlékeim szerint.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com