Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Levente: "... egyre inkább ura vagyok a hangomnak."

 
Kamaszkorom óta éreztem, hogy a hangom nem olyan, amilyen szeretném, hogy legyen. Hallottam a különbséget és irigykedve tekintettem azokra, akiknek kellemes a hangjuk és szépen beszélnek, azonban elkönyveltem ezt olyan adottságként, amivel valaki vagy rendelkezik, vagy nem, de változtatni nem lehet rajta.

Fiatal felnőttként egyre jobban éreztem bizonytalan hangom hátrányát. Úgy gondoltam ez az akadálya annak, hogy olyan magabiztos ember legyek mind a magánéletemben, mind a munkám során, amilyen szeretnék lenni.  

Zavart, hogy erőtlen a hangom, emiatt nem volt elég önbizalmam, ha a munkám során meg kellett szólalnom. Túlságosan izgultam, ha idegen emberek előtt kellett beszélnem. Sokszor éreztem, hogy hiába lenne a mondandóm fontos és tartalmas, nem tudom azt megfelelően átadni, ami negatívan hat az emberek rólam alkotott véleményére. Higgadt és magabiztos akartam maradni ilyen helyzetekben, ami akkoriban lehetetlennek tűnt.

Ekkor kezdtem megoldás után kutakodni és találtam rá Zsuzsanna képzésére. Érdekes élmény volt megtapasztalni, milyen változásokat okoz a hangomban az, ha megtanulom bizonyos izmaimat helyesen használni, és az aprónak tűnő változtatások során hogyan áll lassan össze a kép, vagyis a hang. :)

Zsuzsanna kiváló szakember, minden alkalommal tudta, mi szükséges ahhoz, hogy előre tudjunk haladni, ide értve a lelki támogatást is, amit különösen fontosnak tartok, ugyanis úgy gondolom, az új hanghoz lelkiekben is meg kell érni. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, nem is gondolom, hogy a végére értem volna, de úgy érzem, jó úton haladok. Magabiztosságot ad, hogy egyre inkább ura vagyok a hangomnak. A korábban kellemetlennek megélt helyzeteket már olyan kihívásnak élem meg, amelyeket eredményesen akarok teljesíteni, nem pusztán túlesni rajtuk és valahogy túlélni azokat. Az ezekben a helyzetekben való helytállás fontos sikerélményeket jelentenek számomra.

 
Mindenkinek szívből ajánlom Zsuzsanna képzését. Segítségével élvezetesen, baráti körülmények között lesz képes jelentős változásokat elérni a hangjában, és nagy eséllyel ezen keresztül életének más területein is.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com