Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Magamról

Tóth Zsuzsanna vagyok, magabiztosan szóló hangot adok az embereknek, akik a magánéletben vagy az üzleti életben fontosnak tartják, hogy a hangjuk önbizalmat sugározzon.

„Nem értettem, mit mondtál?” – kérdezte barátnőm a gimnáziumban. Ezért hát közelebb mentem és hogy nehogy túl hangos legyen a füle számára ilyen közelségből a hangom, még halkabban elismételtem, amit mondtam. „Így sem értelek.” – hangzott az őszinte válasz.

Ilyen háttérrel indulva 2004 óta foglalkozom előadó művészettel, hangfejlesztéssel. Már korábban, 1996-tól a főiskolán, magyar nyelvi tanulmányaim alatt érdekelt a hangtan.

Kovács Magda által tanított hangképzési technika alapjaiból kiindulva saját rendszert fejlesztettem ki.

Magam is megtanultam, hogyan növelhetem önbizalmam, hogyan lazítsak, oldjam a stresszt légzéssel, miként javíthatom testtartásomat vagy tüdőkapacitásomat. Magabiztos beszédhangom sikeresebbé tett a hétköznapokban.

Ezt a tudást osztom meg másokkal, akik belső igényt éreznek magukkal szemben a változásra.

Szeretek tanítani, mert olyankor csak egy hang van, a másik ember hangja. Ez kizár minden mást és teljesen leköti a figyelmemet. Flow élményt okoz a munkám, azt érzem, hogy a helyemen vagyok és azt csinálom, amihez igazán talentumot kaptam.

Az órákon sokat tanulok, hiszen minden ember más, és másfajta problémával, életúttal jön. Ezáltal én is fejlődöm, sok érdekes tapasztalattal lettem már gazdagabb. Énekesként a legnagyobb fejlődést azóta értem el, amióta tanítok, ugyanis jobban rendszerben látok, több értéssel figyelem az emberi test működését. Összeállt a kép.

2017-ben megjelent szakmai önéletrajzom a British Publishing House Ltd. által szerkesztett Oxford Encyclopediában, mely Magyarország sikeres személyiségei címmel került kiadásra.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com