Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Hangi behódolásról tapasztalat

Cégeladásnál az eladói szerepben volt hölgy tanítványom és a hangjára nagyon figyelt, hogy mellzöngével beszéljen és helyes levegővel. A vevőt képviselő ügyvédnél azt vette észre, hogy egyre jobban figyel rá, pedig azt tapasztalta ilyen helyzetekben, hogy a másik fél ügyvédje a figyelmét inkább az ügyfelének szokta jobban odaadni.

De ami a legérdekesebb volt, hogy a fő ügyfél a tárgyalás elején még nem volt jelen, csak az ügyvédje és a cégnek egy képviselője. Amikor azonban megjelent a fő ügyfél, történetesen egy főigazgató, akkor a többiek csendesebbek lettek és összehúzták magukat, ezzel jelezve a behódolást. Tanítványom azonban továbbra is mellzöngéből beszélt, tehát nem mutatott a hangja félelmet és azt tapasztalta, hogy jobban figyelt rá a főigazgató is.

A cégeladás sikeres volt.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com