Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Az alábbi élménybeszámolót Laura tanítványomtól kaptam

"Mindig halk szavú voltam, hadartam, gyakran motyogtam… 2011-ben tartottam egy előadást, ami tartalmilag jó volt, az előadásmód viszont annál kevésbé… azt mondták, hogy semmit nem lehetett érteni, és el kellene mennem beszédtanárhoz… Nem esett jól, hetekig magam alatt voltam a kudarctól, aztán rádöbbentem, hogy nem akarok egész életemben motyogni és mindent tízszer elismételni. Nehéz volt megtenni az első lépést, de már az első alkalom után tudtam, hogy megérte egy profi hangfejlesztő segítségét igénybe venni… Zsuzsanna az elejétől fogva tudta, hogy segítse elő, hogy könnyebben megnyíljak, segített a megfelelő önértékelés kialakításában, és hogy ne mindig magamat becsüljem a legkevesebbre. Amióta hozzá járok, a kisebbségi komplexusaim száma jelentősen lecsökkent. :) A fennálló problémákat nem csak gyorsan felismeri, de azonnal tud valami megoldást is rájuk. Rövid idő alatt igen sok mindenben fejlődtem, változtam… határozottabb, céltudatosabb és magabiztosabb lettem. Néhány hónapja jártam Zsuzsannához, mikor a Párom úgy döntött, hogy ő is szeretné fejleszteni magát és Ő is el kezdett járni Zsuzsannához. Családi program lett a skálázás. :) Ez egy szép visszajelzés volt számomra arról, hogy jó úton haladok…
Az 1 évvel később tartott előadásomon már hangilag és lelkileg is fel voltam készülve. Magabiztosan álltam ki a közönség elé, érthetően beszéltem és csak pozitív visszajelzést kaptam. Több ismerősöm is mondta, hogy szinte mindenkinek kötelezővé kéne tenni a hangfejlesztést. :)"

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com