Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Orsi: "Azért kerestem rá a hangfejlesztésre,

mert megelégeltem, hogy rendszeresen nem hallják, amit mondok, és ettől kevesebbnek érzem magam. A visszafogott személyiségemből adódik, hogy nehezen fejezem ki magam, szorongással tölt el, ha meg kell szólalnom, és ettől erőtlenné válik a hangom

Azoknak is feltétlenül ajánlom a képzést, akiknek nem kell mások előtt prezentálni, előadni, hanem hozzám hasonlóan egyszerűen csak változtatni szeretnének az eddigi berögződéseiken, és megtalálni a felszabadult, magabiztos énjüket.
 
Azt hittem, hogy a hangunk egyszerűen vagy jól szól, vagy nem, változtatni rajta nem lehet. Pedig megdöbbentően sok mindent tehetünk!

Az én esetemben kiderült, hogy fizikai oldalon a feszült állkapocs és a levegő visszatartása akadályozza leginkább a hangom kiengedését.
Zsuzsanna ezekhez számos gyakorlatot, relaxációs technikát javasolt. Részletesen átvettük a hangadás folyamatát, hogy jobban megértsem, min érdemes változtatni. Mindemellett sok támogató visszajelzést kaptam a gyakorláshoz és a lelki háttér kibogozásához is.

Zsuzsanna jelenléte nagyon pozitív, megnyugtató, tökéletes légkört teremt a fejlődéshez. Minden óra izgalmas nála, nagy tudást és tapasztalatot ad át sok szeretettel és megértéssel. Az órák után mindig azt érzem, hogy bármire képes vagyok. :)

Azóta olyan változásokat tapasztalok magamon, mint például, hogy önfeledtebben nevetek, szívesebben mondom el a véleményem, egyre többször szólalok fel, kevésbé fáraszt le, ha beszélnem kell. A munkahelyi értekezleteken már sokszor én vagyok az egyik legaktívabb résztvevő, ami számomra az egyik legnagyobb sikerélmény. (Társaságban, iskolában világéletemben a sarokban ülő "csendes" voltam..)

Különösen hálás vagyok Zsuzsannának az elgondolkodtató "útravalókért", amik segítségével szép lassan átértékelődött az, ahogyan viszonyulok magamhoz, másokhoz, a képességeimhez, az életutamhoz. Ezt azért emelem ki, mert az órák hatására hamar megtapasztaltam, hogy az önbizalom és a hangadás oda-vissza hatnak egymásra.
Ha a tanult technikákat alkalmazva szépen szól a hangom, az emeli az önbizalmam, nem szégyellek megszólalni. És ha magabiztosabb vagyok, az izmaim kevésbé feszültek, javul a testtartásom, mindettől pedig szabadabban tudom kiengedni a hangom. 

Még sokat kell tanulnom és gyakorolnom, nálam ez egy lassabb folyamat, de azt is Zsuzsannától tanultam, hogy nem érdemes semmit siettetni, hanem hallgassak a belső ritmusomra. :)"

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com