Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

"Nevetni is másképp nevetek!"

- számolt be első órája után Hölgy tanítványom, mivel az ismerősei megkérdezték, mi van vele, hogy ilyen felszabadult? Ugyanis a nevetése is felszabadultabb lett szerintük, régen pedig visszafogottabb volt. Hölgy tanítványom azt érzi, mélyebbről jön a nevetése.

Mivel magam is képzem a hangomat folyamatosan, és mostanában még erősebben dolgozom az izmaimmal, ezért néha erősebb hangkitörést produkálok nevetés közben, amin magam is elcsodálkozom kisebb ijedtség kíséretében.

Persze amikor dolgozol a hangoddal, akkor természetes, hogy hangkitörések keletkeznek, amíg nem vagy képes az izmokat megfelelően használni, szabályozni.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com