Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Dorottya: "Több, mint 10 évig külföldön éltem, tanultam,

ami sajnos a beszédemre is rányomta a bélyegét. Amikor hazaköltöztem Magyarországra, sokszor azt a visszajelzést kaptam, hogy nem értik, mit mondtam, vagy azt gondolták, tájszólással beszélek. A kommunikációmon érződött, hogy angolosan mondok ki bizonyos betűket. Szerettem volna ezen javítani és fontos volt számomra, hogy olyan szakembert találjak, aki holisztikus megközelítéssel dolgozik. Így találtam rá Zsuzsannára.

Először azt gondoltam, hogy ez nekem nem fog menni, hiszen az angol napi szinten jelen van az életemben. De aztán Zsuzsanna megtanított arra, hogyan vegyem a levegőt, mi az a testtartás, ami a beszédemet segíti, illetve hol kell képeznem a különböző hangokat. Sok gyakorlással és Zsuzsanna támogatásával elértem azt, hogy már magyarosan mondom ki a magánhangzókat, az emberek megértenek, sokkal jobban tudok levegőt venni és figyelek a testtartásomra is. A gyerekes hangom mélyült és sokkal komolyabban veszik a kommunikációm, azt érzem, már tudok hatást elérni, illetve azt, hogy rám figyeljenek.

Nekem rengeteget adott Zsuzsanna holisztikus megközelítése, itt nemcsak a hangommal dolgozunk, hanem test, lélek és szellemmel is. Sokszor éreztem azt, hogy a hangfejlesztés mellett terápiában is részesülök. Ez engem segített abban, hogy megértsem, milyen személyiségbeli elakadásaim vannak, amik a hangképzésemre is kihatnak. Zsuzsanna pedig ezekben az elakadásokban is tudott tanácsot adni, illetve megküzdési stratégiákat tanított nekem. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik és mindenre tud megoldást ajánlani. Ezeket az órákat receptre írnám fel mindenkinek :)."

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com