Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Dóra tanítványom írta

Többször nekifutottam, hogy a beszédtechnikámon kéne fejleszteni; olyan visszajelzéseket kaptam, hogy nem értik, amit mondok, és ezért egy idő után már kommunikatív sem voltam az emberekkel.

Azelőtt mindig a mellkasomba kapkodtam a levegőt, fulladtam és stresszhelyzetben nem lélegeztem, elfelejtettem a mondandómat. Ennek köszönhetően pajzsmirigy problémáim adódtak.

Végül megtaláltam Zsuzsannát, aki maximálisan törekszik arra, hogy megkeresse azt a tökéletes megoldást, amely segít és létrehozza a változást bennem. Már kevés alkalom után a légzésem a helyére került és a teljes testemet ellátja levegővel. Nagyon furcsa érzés volt. Aztán meglepett a hangom, a színe, a ritmusa, zengése, melyeket óra közben a gyakorlás során előhoztunk. Főleg az, ahogy a sorozatos visszajelzéseket kapom, hogy milyen érthető, nyugodt és dallamos lett a kommunikációm. Már a pajzsmirigyem sem jelez, csak ha zárt torokkal beszélek.

Zsuzsannával nagyon jó együtt dolgozni, abszolút megoldás-orientált, türelmes, elmagyarázza a szervek működését, motivál egy rossz nap esetén. A gyakorlás pedig olyan koncentrációt igényel, ami teljesen elválaszt a napi gondoktól.

Azoknak tudom ajánlani a képzést, akik halknak, bizonytalannak érzik magukat, amikor megszólalnak, akiknek meg kell jelenniük közönség előtt, de félnek, akik kerülik a konfliktusokat, akik legbelül tudják, hogy lehet másképp és akik önbizalmukat szeretnék növelni.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com