Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Tudtad, hogy jobban teljesíthetsz különböző sportágakban, ha ott is alkalmazod a helyes légzést?

Ilyenkor nyáron igazán jól esik strandolni, wellnesselni, és ha már víz közelében vagy, akkor megosztom veled néhány – nyáron is hasznos – tapasztalatát tanítványaimnak.

Órán elhangzott sikerélményében arról számolt be egy tanítványom, hogy jobban megy neki az úszás ezzel a levegővel. Ugyanis régi, felületes légzéssel csak 2 karcsapást bírt megtenni, a Hangfejlesztés órákon tanulttal pedig 4 karcsapás ment gyorsúszásnál.

Vagy hölgy tanítványomtól hallottam nemrég: tovább fent tud maradni a vízen mellúszáskor, ha helyesen vett levegőt. Ő minden második karcsapásnál vesz levegőt a megfelelő helyre.

Hasonló nagyobb teljesítményről számoltak be tájfutó vagy más futóedzésen és versenyen részt vevő tanítványaim is.

Szóval ha edzel, akkor igyekezz a helyes légzést alkalmazni, így jobban fogod azt bírni és jobban fogod érezni magad. Ha pedig nem vagy a tanítványom és nem ismered a helyes légzést, akkor pedig igyekezz mélyebb levegőket venni edzések, versenyek alatt.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com