Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Videokészítés a businessben… Segíthetek?

Nemrég azt olvastam egy hírlevélben, hogy – felmérések szerint – az emberek nagyobb része néz végig egy videoanyagot, mint olvas el egy szöveget. Ez óriási lehetőség az internet világában, akár a honlapon, akár hírlevélben dolgozol videoanyaggal.

Azonban ez nagy falat is, ha a kamerával szembenézve már nem is vagy olyan bátor, vagy izgatottságodban hadarni kezdesz, esetleg a magabiztosnak vélt hangod nem is olyan önbizalommal teli, ahogyan azt képzelted a felvétel alatt. És persze visszanézve magad nem biztos, hogy elégedett vagy az eredménnyel. Ha hagyod, és egy vállrándítással megoldod a problémát, akkor elveszthetsz olyan embereket, akik terméked, szolgáltatásod vevői lehettek volna, ha hatásosabb, érthetőbb, magabiztosabb fellépésű vagy ezen/ezeken a felvételeken.

A videofelvételek, akár a fényképek, felerősítik, feltárják nemcsak az erősségeidet, hanem a gyengeségeidet is. A cél pedig az lenne, hogy egy kellemes, szimpatikus fellépésed, kisugárzásod legyen a videókon is, ugyanúgy, mint személyes találkozóidon.

A sikeredért érdemes többet dolgoznod ezeken az anyagokon. Hogyan? Erről többet olvashatsz a Megoldások menüpontban.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com