Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Új Hang, Új Élet

Mit kezdj az Új Hangoddal, amit előhoztál az óráimon magadból?
Hát használd!

Sokan kérdezik tőlem, hogy mikor, mennyit és hogyan gyakoroljanak? Az a legjobb, hogy még csak külön időt sem kell fordítanod a gyakorlásra, mert mindennap beszélsz. Akkor kezdj el odafigyelni a légzésedre, amikor megszólalsz. Először csak ezt a lépést tedd meg Magadért, hiszen ez az alap. Ha eléred, hogy a légzésed megfelelően mély legyen minden hangadásodnál, az már fél siker.

Ha nem mered Új Hangodat szokatlansága miatt mindenütt használni, akkor először családi környezetben próbáld ki, vagy csak barátok előtt. Utána jöhetnek a kollégák vagy idegen emberek is. Légy fokozatos a környezeted és a füled Új Hangodhoz való hozzászoktatásában.

És még egy fontos dolog: ha évekig, évtizedekig beszéltél egy megszokott hangon, amit ki szeretnél cserélni, akkor légy türelmesebb magadhoz, a hangszálaidhoz, az izmaidhoz, hiszen nekik újra kell tanulniuk önmaguk működését.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com