Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Tudtad, hogy...

Nagy melegben lazábbak az izmok, hidegben feszültebbek, reggel pihentebbek, ezért más és más a hangszálak állapota, valamint a hangkiadásban részt vevő izmoké, így más lesz a hangod. Reggelente például mélyebb.

Ma reggel olyan megnyugtató, mély hangom lett, hogy magam is csodálkoztam rajta. Ezen a hangon tanítani isteni érzés! Hát még, ha a tanítványaim is elérik ezt a kellemes rezgést és így skálázunk, akkor aztán betölti az egész szobát a hangjuk, s én meg libabőrös leszek. Nálam a libabőrösség azt jelenti, hogy a másik embernek, akit hallgatok, helyén van a hangja, mind a beszéd, mind az énekhangja. Szóval, libákra fel!

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com