Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Tüdőkapacitás-mérés és Én

- Fújja meg!
Megfújtam.
- Még egyszer!
Megismételtem.
- Vegyen egy nagy levegőt és fújja meg erősebben!
Már belilultam az ismétléstől és szédültem is, de megtettem.

SEMMI. Nem mutatott semmit sem a mérőműszer. Tüdőkapacitás-mérésen voltam ugyanis még a 20-as éveim elején, mivel fulladtam, úgy éreztem, nincs elég levegőm. Ezért küldött el a háziorvosom a tüdőgondozóba. Nos, ott megmérték a SEMMIt. Ennyire futotta akkor Tőlem.

Ma már kilengene a műszer; eltelt jó pár év, mióta énekelni kezdtem. Nyeszlett hanggal, de nagy álmokkal kezdtem. Ma már van hangom és persze levegőm is hozzá. És természetesen a fulladás érzete megszűnt.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem vagy egyedül és nem vagy reménytelen eset. Egyáltalán nem!

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com