Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

„Találd meg a saját ritmusod!”

Ez a mondat jött szembe egy plakáton nem olyan régen, amikor utaztam valahová és kinéztem az ablakon.

Miért fontos ez?

Mert amikor önmagad fejlesztésébe, kibontakoztatásába fogsz, akkor fontos, hogy azt a magad ütemében tedd, ne mások haladásának gyorsaságához mérd magad.

Hagyj időt magadnak az éréshez. Mindennek elérkezik az ideje.

Így van ez a hangod változtatásával is: idő, míg elhatározod magad, idő, míg a változást eléred, amit szeretnél. Ezért sem lehet megmondani, mennyi idő lesz, míg megváltozik a hangod. Csak egy átlag időtartamot mondhatok.

Van, aki 4 hónap alatt elérte, amit akart, és van, akinek 1,5 év volt. És akad, aki tökéletességre törekszik, fontos neki az edzésben levés, ezért folyamatosan jár vissza konzultációra, hang-edzésre.

A lényeg, hogy Te mit akarsz és azt milyen fejlődési ritmusban engeded meg magadnak?

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com