Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Szereted a hangod? És jóban vagy magaddal?

Sok olyan magántanulóm van, aki nem szereti a saját hangját és ebből következően nem szereti teljesen önmagát, vagyis nem fogadja el önmagát. Persze ez abból a szempontból jó, hogy motiváló erő lesz számára a beszédhangját ápolni.

Tapasztalatom az, hogy mindenki meglepődik a saját hangkiadásán, amit a Mesteremtől, Kovács Magdától kapott technikával ki tudok hozni belőle. Ezzel az új hanggal van, aki hamar megbarátkozik, van, aki később, mert a beszédhang változását egy belső beszédbeli változásnak is követnie szükséges. A belső beszéd és a megvalósuló külső hang egymással szoros viszonyban áll, egymást képesek támogatni és rombolni is. Ezért van olyan órám, ami azzal telik, hogy különböző gyakorlatokkal változtatjuk meg a belső beszédet. Csak olyan gyakorlatokat használok, amik nekem is segítettek már, kipróbáltam és napi szinten használom is őket.


Ezeket a technikákat sűrítetten, lényegre törően alkalmazom videospotok, reklámfilmek felvétele előtt és alatt. Óriási változást lehet velük elérni kamera előtt álló embereknél annak érdekében, hogy a forgatásokon jól érezzék magukat, felszabadultak, sikerélménnyel teliek legyenek, és a hangjuk mindezt tükrözze.


Kérdésem ismételten Hozzád: Szereted a hangod? És jóban vagy magaddal?

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com