Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Személyes jelenlét szükséges a hangfejlesztéshez

Vállalok-e online hangfejlesztést? - kapom sokszor a kérdést.

A személyes találkozás hiánya akadályozza a hangfejlesztést, mivel a számítógépek nem viszik át a levegőben terjedő rezgéseket megfelelően és ezek megfigyelésére is szükségem van, illetve rengeteg mást is figyelnem kell, amit egy kamerába bámulva nem lehet megvalósítani, hiszen nem lehet körbejárni az alanyt, megfigyelni mozgás, állás, ülés közben teljesen, hiszen a monitoron alig látszanak az apró izommozgások stb.

Tippelni lehet, hol a baj, melyik izomnál, és apró, általános trükköket lehet mondani, ami általában segít az embereknek, de hogy az adott embernek egyéni elakadásában pontosan mi segít, azt személyes megfigyelés által lehet megtudni és sokszor a személyes jelenlétben is nehéz megtalálni, éppen mi az, ami feszül a testben és torzítja a hangadást.

Az én segítségem a levegő és az azt (levegőn áramló hanghullámokat, apró rezgéseket) felfogó denevérhallásom. A számítógép nem jó hanghordozó. Biztosan volt már, hogy ugyanazt a zenét hallottad CD-n és aztán koncerten is. Teljesen más élményt nyújt a kettő. Én a koncert mellett tettem le a voksomat, így tudok minőségi és teljesen egyénre szabott képzéssel segíteni másoknak.

Kicsit hasonlít ez ahhoz, hogy online sem tudja egy orvos megállapítani, kinek mi a baja, nem lehet érzékelni a beteg szagát, nem lehet online vért venni, laborvizsgálathoz nyálmintát stb.

Szóval nem, nem vállalom az online oktatást a minőség rovására.

És egyébként még csoportos oktatást sem hirdetek, mivel egyszerre csak egy ember hangjával, beszédbeli elakadásával foglalkozom.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com