Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Skype és beszédoktatás

Sajnos ezt az oktatást csak személyesen lehet sikerre vinni, mert a hang helyretételéhez szükséges, hogy egy légtérben legyek a Tanítványommal.

A hozzám fordulók hangi tüneteinek eltüntetéséhez a légzést is kell helyretennem, hogy kialakuljon egy gördülékeny hangadás, ami nem megerőltető. Az izommozgást is alaposan megfigyelem ilyen esetben, amit skype-on keresztül nehéz megvalósítani. Valamint a hang változásából tudok következtetni még egyéb elakadásokra, ezt viszont akkor hallom, hogyha a levegő közvetíti a beszédhangot. Sajnos egy gép erre nem képes, csak a levegő.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com