Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

„Rágódom este.” – mondta Hölgy tanítványom.

Rágódik az élete különböző területeinek dolgain, amikor lefekszik aludni, és akkor mi történik? Szorítja az állkapcsát. Vagyis szó szerint rágódik esténként.

Fontos az állkapoccsal törődnöm a Hangfejlesztés órákon.

Miért?

Mivel a metakommunikációban itt jelenik meg a visszahúzódás, a harag, düh, visszafogottság, az, hogy visszatartod magad, nem tudod szabadon vállalni a benned lévő érzéseket, gondolatokat, tapasztalatokat.
De az állkapocsnál fejeződik ki az is, hogy felszabadultan vállalod a véleményedet, merész vagy és bátor kimondani a benned lévőket, vállalni önmagadat.

Mit tehetsz?

Mindenképpen lazítsd ezt a területet. Ha egyedül nem megy, akkor jelentkezz hozzám órára.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com