Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Nekem mindegy, miről beszélsz, mit mondasz

vagyis hogy milyen nyelven beszélsz az órán, mivel én nem a kommunikációd tartalmával foglalkozom, hanem a metakommunikációval.

A metakommunikációba beletartozik a testtartásod, az arcizmaid mozgása, a hangszíned, hangmagasságod, hanglejtésed, hangsúlyozásod, a beszéded ritmusa, légzésed mélysége illetve ritmusa stb.

Ezeket hozzuk közösen helyre, hogy könnyedén tudd használni a testedet, mint egy hangszert. Ne érezz gyors testi elfáradást, hanem egész nap beszélni tudj, ha kell. És persze hogy a hangod ezáltal önbizalmat, magabiztosságot mutasson.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com