Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

„Négy módon állunk kapcsolatban a világgal...”

„Négy módon állunk kapcsolatban a világgal. Négy módon értékelnek bennünket: mit csinálunk, hogyan nézünk ki, mit mondunk és hogyan mondjuk.” Dale Carnegie

Egy új tanítványommal beszélgettük a minap, hogy mennyire fontos a sikeres élethez az, milyen a hangja valakinek. Az a tapasztalata, hogy akinek kellemes rezgésű a hangja, azt az embert a többiek szívesebben hallgatják, többen veszik körül társaságban is, még ha nem is olyan nagy tudással rendelkezik.


Azt tapasztalom én is, hogy sokszor meglepő hatással van a beszédhang rendbe tétele például az önbizalomra. A hozzám forduló emberek sokkal nyitottabbak, kezdeményezőbbek, a hétköznapi szituációkban sikeresebbek lesznek, ki tudnak állni magukért, nem hátrálnak meg a konfliktushelyzetekben, vállalják igazi önmagukat, véleményüket, ezáltal pedig még azt is elérik, hogy a testtartásuk javul.


Ahogyan egyik végzett hallgatóm mondta: az első benyomás a kinézet, a második a Hang. A fenti idézethez visszacsatlakozva: hogy Mit mondasz, azt nem taníthatom meg Neked, de a Hogyan-t igen.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com