Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Mi köze az önbizalom fejlesztésének a beszédhang képzéséhez?

Ha a mások előtti beszéddel kapcsolatban negatív érzéseid vannak, de szeretnél végre kibújni a csigaházadból, érdemes dolgoznod az új beszédhangodon. Ugyanis természetes rezgésű hangod neked is van. Ez szimpatikusabbá tesz Téged azáltal, hogy kellemesebb a hallgatóság fülének. Ha ugyanis elszorult torokkal történik a beszéd, az nemcsak benned, hanem másokban is negatív hatásokat ér el. Az érzéseidet hangod milyensége, a hangkiadásod módja megjeleníti az emberekben.

Ha tudatosabban tanulod meg hangodat képezni, használni, az megkönnyíti számodra a kommunikációt, a mások felé nyitást. És nemcsak Te leszel általa oldottabb, hanem ez az oldottság átterjed a Veled érintkezésbe kerülőkre is. A sikerélmény, amit szerzel, visszahat Rád, oldva így a benned lévő stresszt, a lámpalázat. Sikered a természetes hangoddal magabiztosabbá tesz, növeli és erősíti az önbizalmadat.

Az üzleti élet egyik alapköve a megfelelő kommunikáció másokkal. Ez is meghatározza sikereidet és bukásaidat. Nem mindegy, mit mondasz és nem mindegy, hogyan. A beszéded módja sok mindent elárul Rólad. Olyan dolgokat is, amiket nem szeretnél megosztani, el szeretnél tüntetni. Pedig hangod árulkodik arról, milyen érzelmek találhatók benned, mennyire vagy biztos magadban, görcsösen akarsz valamit, vagy éppen tele vagy a mindennapi stresszel.

A halláson keresztül jövő inger hat a kedélyedre. A bejövő inger rezgését átveszed. Feszült leszel, ha a társalkodó partnered is feszült. Oldottabban csevegsz azzal, akinek kellemes, meleg orgánuma van. Ha a saját hangodon tudatosan képes vagy változtatni, akkor az nemcsak a hallgatóságodra lesz hatással, hanem Rád is.

Ha Magabiztosan sugárzó új hangot szeretnél, mert az életedet a régi beszédhangoddal nem akarod folytatni, akkor jelentkezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com