Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

A mellzönge olyan, mint a nagybőgő a zenekarban:

Folyamatosan ad egy monotonnak érezhető rezgést a mellkasodban, de ez az alap fogja tovavinni, felerősíteni a hangodat és az adott hangon megfogalmazott kommunikációs tartalmat.

Ezt a zengést lehet erőltetni, de hamisan cseng a test az erőltetéstől. És ez a rezonancia hiányozhat a hangodból, ezért halk, erőtlen, akár fátyolos beszédhangot is eredményezhet.

Megoldás?

A mellkasod rezgésbe hozásának alapja a légzés. Hogy mindezek miként függnek össze, hogyan hozható elő belőled is egy zengő, mélyebb beszédhang és tartható fent, milyen hatásai vannak a mellkasrezonanciának a metakommunikációdra, ezekről mind-mind tanulunk az órákon.

Fedezd fel a tested rezgéseit és legyen végre kényelmes az a hangadás!

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com