Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Kedves Tanítványom!

Amikor elkerültél hozzám és elkezdtük a közös munkát, talán nem is gondoltad, hogy mindez az önmagaddal szembeni türelem gyakorlásával is jár. Igen, hiszen a hangképzésben résztvevő izmaid az elején még nem úgy akarnak működni, ahogyan azt Te szeretnéd és az órán elért hangi eredményeid a hétköznapjaidban még kevésszer hallatszódnak. De tudd, hogy idővel a tudatosságod és a kitartásod meghozza a stabil új hangodat életed minden területén.

Az új hangodhoz érési idő szükséges. Lehet, hogy úgy érzed, csetlesz-botlasz az elején. Esetleg a tested lassan követi az akaratod, és a lelked nehezebben fogadja el az új hangodat. Olyan ez, mint amikor a kisgyerek járni tanul: sokszor elesik, de ismét felkel, gyakorolja az egyensúlyban levést és aztán egy szép nap már folyamatosan jár.

Eszembe jutott egy idézet, megosztom veled:
"Tartsd tiszteletben a saját érési idődet! A türelmetlen ember önmagát erőszakolja meg, amikor sietteti sorsát. Ezzel magában hordozza az örök elégedetlenséget."
Dr. Csernus Imre

Szeretettel egy olyan embertől, aki mindezt az utat már bejárta és semmi pénzért sem hagyta volna ki.

Legyen szép a napod!
Üdvözlettel:
Zsuzsanna

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com