Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Hangolódj rá a napodra

Mire jó az autód? Saját stúdiódként funkcionálhat.

Jártál már úgy, hogy reggel, délelőtt sokáig nem kellett megszólalnod, aztán jött egy értekezlet, előadás, tanfolyam, megbeszélés, tárgyalás stb. és amikor itt elkezdtél beszélni, köhögés, krákogás tört rád? Feljött a torkodon valami, amit le kellett volna nyelned, de nem ment le csak úgy?

Ilyen esetek elkerülésére megfelelő, ha reggelente beHangolsz. Ez történhet otthon, vagy ha autóval jársz munkába, akkor az autódban.

Ha még nem jársz hozzám, akkor érdemes az ilyen hangoláskor csak magánhangzókat kiejtened hosszan, nagy levegőt véve a hangsor kiéneklése előtt.
De használhatsz olyan szöveget, verset, amit szeretsz olvasni és azt többször elszavalod munkába menet.
Ezzel azt éred el, hogy a hangod kitisztul és az a slejm, amit éjszaka a szervezeted kidolgozott a tüdődből, hamarabb eltűnik. Így nem fogsz köhögőrohamot kapni vagy krákogni tőle.

Persze a krákogásnak, ideges köhécselésnek más oka is van, amiről az óráimon megértést kapsz és az szépen elmúlik.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com