Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Hangod újratervezése

Szól a belső GPS-ed, hogy valami nem stimmel a kommunikációdban, valamibe folyton beleütközöl beszéd közben, ami zavar, feszültséget okoz benned?

Hát tervezd újra a hangodat! Jó, de merre indulj tovább? Segítségül adhatok számodra új koordinátákat és akkor elérheted a célt: felszabadult, csilingelő, könnyed hangkiadás, mely mentes minden feszültségtől.

Minden tanítványom meglepődik, hogy milyen más, mélyebb és hangosabb lett a hangja, vagy egyáltalán lett hangja néhány izom megmozdításával. Persze, hiszen már nemcsak a hangszálaikat használják, hanem az egész testüket. És ha az egész testeddel beszélsz, mondandód hiteles lesz, odafigyelnek rád, lekötöd a hallgatóságodat.

Persze azt nem mondom meg, hogy MIT mondj, csak abban segíthetek, hogy HOGYAN mondd. Újratervezés kérdése az egész.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com