Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

„A hangod egy Eszköz, amivel eladhatod Magad!”

- mondta a volt általános iskolai történelem és magyar tanárom, amikor korábban találkoztam vele szülőfalumban és arról számoltam be, mivel foglalkozom. „Csak tudod, nem használják az emberek. Nem látják, hogy ez mennyire fontos.”- folytatta tovább.

Szóval mivel is foglalkozom?
Szó szerint Újrahangolom az embereket … Magabiztos Hangot képzek, ami által önbizalom-növekedés érhető el. Olyan Eszközt adok a kezedbe, ami segít, ha a kommunikáció során bajba kerültél, ha nehéz a mindennapi életedben jó kapcsolatot kialakítani másokkal, vagy szeretnéd, ha meghallgatnának és meg is értenének, nemcsak hallgatnának és értenének.

Szülőfalumba hazatérve Édesapámat is megkérdeztem, szerinte miért fontos a beszéd képzése?
„A beszéddel érzelmeket fejezel ki. A beszédtechnikád olyan, mint egy szűrőrendszer, amiről konzekvenciát vonnak le mások, a beszédpartnered beskatulyáz, besorol valahová a hangod alapján.
Könnyebben kommunikálsz egy helyes beszédtechnikai stílussal olyan közegben, ahol meg kell nyilvánulnod; nagyobb sikered lesz, elismertségre ad lehetőséget. Mivel a beszélgető partnered érzelmi következtetéseket is le tud vonni a beszédhangod alapján, ezáltal pozitívan vagy negatívan fogad el.”

Te mit szeretnél? Mit állapítsanak meg Rólad mások, ha meghallanak?

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com