Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Hangelakadás, hangremegés?

Sokaknál előforduló helyzet, hogy egy lelki ok, negatív esemény miatt hangelakadás, hangremegés stb. alakul ki a beszédben.

A lelki okot ugyan már sikerült rendeznie, az esemény már régen elmúlt, viszont a beszédhangot nem tudja visszaállítani, kordában tartani, aki hasonló helyzetbe került.

Sajnos a lelki probléma – amennyiben hosszú ideig fent állt –, vagy az erős negatív esemény újraismétlődésétől való félelem okoz az izmokban, légzésben egyfajta megszokást, amit csak úgy nem fog tudni senki sem helyre tenni önállóan. Márpedig a légzés az alapja egy stabilan és szépen szóló beszédhangnak.

Ebben a kialakult helyzetben új izomhasználati szokásokra érdemes megtanítani a légzőizmokat, a torok izmait, hogy a fent leírt hangi tünetek elmúljanak. Ebben tudok a segítségedre lenni.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com