Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Félelem az új hangtól

Igen, előfordulhat ez a félelem, amikor változik a hangod. És ez teljesen természetes érzés. Nincs vele semmi baj. Velem is előfordult, hogy amikor mélyebb hangon beszéltem, akkor eszembe jutott, vajon a másik ember hallja-e ezt a változást? Vajon mit fog szólni hozzá? Mi lesz, ha szóvá teszi? Igen, zavarhat, zavarba hozhat a hangod változása.

Ezért van az, hogy az óráimon – amennyiben szükséges – dolgozunk a lelki, gondolati háttéren is annak érdekében, hogy mihamarabb vállalni tudd az új hangodat.

Kétféle ember jön el hozzám:
- az egyik már lelkileg készen áll az új hangadásra, csak a fizikai helyretétel, az izmok feledzése szükséges számára.
- a másik szeretne változni, elindulni a változtatás útján, de még vannak visszahúzó gondolatai, rossz emlékei, érzései, melyeken átsegítem amellett, hogy a fizikai helyretétel is zajlik.

Tehát nem hagylak egyedül, ha Te is ez utóbbiba tartozónak véled magad.

Annak idején én is ide tartoztam. Érdemes volt legyőznöm a félelmemet, különben most nem tanítanék.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com