Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Első lépések: Mit tegyél, hogy felismerd a beszédbeli tüneteidet, melyek arra utalnak, hogy nem megfelelő a hangadásod?

Válaszolj a honlapon a Kinek érdemes menüpont alatt lévő kérdőívre és az alábbi kérdésekre is:

Kiráz a hideg, izgulsz, amikor telefonálnod kell – hívnod valakit vagy amikor megszólal a mobilod?
Olyan boltba utálsz bemenni, ahol csak a Pultostól kérhetsz valamit, mert nem fognak érteni és tízszer el kell ismételned, hogy 10 dkg párizsit szeretnél?
Feleslegesnek tartod a megszólalást, mert úgysem értenek és frusztrál, ha ismételned kell, s mégsem értik a szavad, mintha elbeszélnétek egymás mellett?
Esetleg születésedkor fennakadtál a köldökzsinóron? Ez mennyire volt súlyos?
Felcsúszik a hangod, gyerekes lesz, elvékonyodik; nem érzed, hogy uralni tudod; mintha nem is Te szólalnál meg sokszor?

Ha a felsorolt tünetekkel, vagy egy részükkel egyet értesz, mert te is tapasztaltad beszédedben őket és szeretnéd, ha eltűnnének az életedből, akkor érdemes belevágnod hangod megújításába. Ha megérted, hogyan működsz hangadás közben, akkor nagy lépést teszel magad felé. Ebben segíthet a Facebook oldalam is, de ha mélyebb megértésre vágysz, akkor személyesen is találkozhatunk, hogy a fenti kérdésekre ezentúl NEM-mel tudj válaszolni.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com