Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Edzésen a gyerekek figyeltek

A kiabálás nem megoldás. Nem hallják meg az emberek. Véleményem szerint azért nem, mert olyan kellemetlen a fülünknek az effajta hangadás, hogy inkább becsukjuk, vagyis kerüljük a rá való odafigyelést.

Aerobik edző hölgy Tanítványom elkezdett gyerekekkel is foglalkozni. Azt tapasztalta, hogyha úgy adott hangot, ahogyan azt tanulta (megfelelő légzéssel), akkor az edzésen a gyerekek figyeltek. Ha nem figyelt a hangadásra, akkor elvesztette a gyerekek figyelmét.

Egyik tanítványom 3 gyermekes Családapa (mind a három gyermeke fiú) és a 4. órája után arról számolt be, hogy jobban hallgatnak rá a gyerekei.

Az oka: hogyha megfelelő rezgésű a hangod, akkor az emberek azt kellemesnek találják és figyelnek rá automatikusan. Így könnyebb megtartani a másik ember figyelmét és hamarabb el tudod mondani neki, amit szeretnél, mert hallgat és megért téged.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com