Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

A beszédtechnika, mint egy sajátos énektechnika alapja

Évek óta foglalkozom a hangom általi önfejlesztéssel, az önbizalmam növelésével. Tanárnőm, Kovács Magda ismertette meg velem az általa kifejlesztett technikát, amit énekesek képzésére használ. Számomra a hangképzés alapjai fontosak lettek, hiszen nem is tudtam, hogy mások mennyire sokmindent leszűrnek beszédemből, és ma már én is sokmindent meghallok egy hétköznapi kommunikációban. Például, ha valaki a torokban hátul képzett és halk hangon beszél, annak lelki hátterében sok esetben az önbizalom hiánya, alacsony önértékelés áll. Ha dolgozom a beszédhangom sajátos csengésének megismerésével és alkalmazom is ezt a hangot a mindennapokban, emberi kapcsolataim sikeresebbek lesznek, lelkileg nyugodtabbá válok és magabiztosabbá, fizikailag stresszmentesebbé és a negatív gondolatok is elkerülnek csupán a testemből áradó rezgések által.

Magabiztos hangom egyik fontos alapja a légzés. Erről már írtam egy külön jegyzetet itt. Ha megvan a helyes légzés, erre ráépül mellkasunk zengésbe hozása, valamint a fejünkben található üregek hangerősítőként való kihasználása. Ezek a rezgések biztosítják hangunknak a sajátos, természetes csengést, ami magabiztosságunkról tanúskodik.

Ebben a tudatos hangfejlesztésben segítek azok számára, akiknek belső igényük van személyiségük kibontakoztatására, lelkük emelésére, testük felfrissítésére, önértékelésük növelésére.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com