Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika
Az adatvédelmi nyilatkozat itt olvasható.

Tudnivalók a képzésről. Mi az, amit elsajátíthatsz?

Minden hangképzés magánóra 60 percet vesz igénybe.

Az órákat hétköznapokon, Hétfő-Csütörtök 16-19 óra között, Péntek 15-18 óra között tartom.

A magánóra díja: 9 995,-Ft / 60 perc (Készpénzben áll módodban fizetni.)
Helyszín: Budapest – Zugló, Mogyoródi út 69.

 

Csak egyénileg foglalkozom veled, a beszédhangoddal. A beszédórák személyes találkozók keretében zajlanak; skype-on keresztül nem oktatok, mert az emberi test rezonanciáját nem lehet átadni megfelelően számítógépen, szükséges ugyanis hozzá a levegő, az egy légtérben tartózkodás tanítványommal. A levegőn utazik ugyanis a hanghullám két ember között, s ennek segítségével lehet helyretenni a beszédhangot.

 

Az általam tanított beszédtechnika a következőket tartalmazza:

  • helyes légzés kialakítása, hogy ne fulladj ki beszéd közben, a hangod pedig határozott maradjon,
  • mellkasrezonancia használata, erősítése, hogy mélyebb, kellemesebb legyen a hangod,
  • artikuláció javítása, megfelelő hangsúlyozás (Itt jegyzem meg, hogy pöszeséggel, raccsolással nem foglalkozom. Célom, hogy felszabadultan tudj beszélni, természetes legyél kommunikáció közben, beszédbeli gátlásaidat feloldjam.),
  • az úgynevezett alátámasztás elsajátítása.

 

A Hangfejlesztés beszédtechnika képzés ritmusát alakíthatod úgy, ahogyan Te szeretnéd:
- Járhatsz hetente, ha elkötelezett vagy nagyon.
- Lehetőséged van két vagy három hetente is órát venni.
- Ha nagyobb távolságból érkezel, akkor is részt vehetsz az órákon, mivel jönnek hozzám például Nyíregyházáról, Debrecenből, Szegedről, Pécsről is; ők havonta 1 alkalommal, vagy akár nagyobb időintervallumban járnak.

Tehát nincs okod félni attól, hogy vajon jöhetsz-e rendszertelenül is, ha a hangodat szeretnéd fejleszteni, mivel az óraidőpontokat rugalmasan kezelem. És bizony van olyan tanítványom is, aki szülés után egy évvel folytatta a beszédtechnika képzést.

 

Az órákra hozhatsz olyan anyagot, amit szeretsz olvasni, vagy ami a munkádhoz szükséges. Lehet az prezentáció, előadásod anyaga, hanganyagod szövege. Csak azt kérem, hogy kinyomtatva legyen, mert bele fogok jelölni olyan dolgokat, melyek segítik a gyakorlásodat.

Már az első órára érdemes hoznod magaddal füzetet, amibe tudsz jegyzetelni.

Az első találkozáskor felmérem a hangi állapotodat, megbeszéljük, hol érzel elakadást, milyen problémád van, ami miatt a képzést választottad. Ezek után elmondom, hogy miben érdemes változtatnod a segítségemmel, hogy mihamarabb leküzdhesd ezt az elakadást és több örömet lelj a kommunikációban. Már az első órán elkezdjük a képzést, hogy még ezen az órán megtapasztalhass valamilyen eredményt. (Azonban nem kell attól félned, hogy megkérlek arra, menj ki a mezőre és kiabálj, és nem kell köveket sem tenned a szádba annak érdekében, hogy jobban tudj artikulálni.)

Az első óra mindenképpen arra is szolgál, hogy megnézzük, tudunk-e együttműködni. Amennyiben szimpatikusak vagyunk egymásnak és úgy gondolod, hogy ez az, amit kerestél, mint megoldást a hangi problémádra, akkor megbeszéljük a továbbiakat. Az első beszédhang konzultációs óra díja nem tartalmaz felárat, így ugyanannyiba kerül, mint a többi magánóra.

 

Ha kevés az időd gyakorolni az órákon kapott szövegekkel és félsz, hogy ezért nem vehetsz részt a beszédhangképzésen, akkor gyakorló szövegként funkcionálhat a mindennapi élő beszéded.

 

Jól haladok? - kérdezte egyik órán Tanítványom. Bizonytalan volt, ami természetes, hiszen beszédhang területen minden újdonság neki. Egy másik Tanítványom véleményét (is) mondtam el válasznak, miszerint:  Az első 10 óra káosz volt a sok új információ és tapasztalat miatt, és megszólalt a hangom, a második 10 órán stabilizáltuk ezt a hangadást.”

 

Jelentkezz most az alábbi gomb segítségével! (Amennyiben válaszlevelem nem érkezne meg két munkanapon belül, úgy érdemes a spam mappádban is megnézned.)

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com