Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Péter, üzleti tanácsadó

Amikor a neten rákerestem a beszédtechnikára, már régóta elégedetlen voltam a hangommal: monotonnak, színtelennek éreztem. Volt, hogy a munkám során bizonyos helyzetekben nem tudtam átadni az üzenetem. Volt, hogy meg sem hallottak vagy egyszerűen félbeszakítottak, sok esetben pedig elbeszéltünk egymás mellett. Emellett hajlamos voltam gyorsan is beszélni.

Mielőtt Zsuzsannát felkerestem, abban sem voltam biztos, hogy ezeken a kommunikációs problémákon javítani lehet. Azt gondoltam, ezek olyan korai, gyermekkori fejlődési sajátosságok, amiket az ember felnőttként már rögzülve visz tovább.

 

Ezzel szemben pontosan emlékszem arra az eufóriára, amit az első óra adott Zsuzsannával: éreztem, hogy pontosan ez az és ő az amit és akit kerestem. Ugyan az első komolyabb eredmények akkor még messzebb voltak, de profizmusa, szakmai hozzáértése, módszertana, embersége és figyelmessége mély bizalommal töltött el mind irányában, mind pedig saját fejlődési potenciálom kapcsán.

A soron következő órák ezt a bizalmat és elégedettséget csak tovább növelték. Zsuzsanna teljes figyelmét a tanulójának szenteli, teljességgel ott van az órán. Nagyon jól felépített módszertan szerint halad, amit a tanítvány egyedi jellemzői, igényei alapján szab testre. A tanulójával együtt keresi a megoldást minden felmerülő szakmai és kapcsolódó kérdésben. Az ilyen kérdések addig foglalkoztatják, amíg megoldást nem talál rájuk; folyamatosan együtt fejlődik a tanítványaival.

A sokadik óra után is mindig felszabadultan, energikusan, örömmel jöttem el az órákról. Zsuzsanna pozitív, energikus személyiség, számomra minden egyes órája a nyugalom szigete, ahonnan feltöltődve távozom.

 

Az első kisebb, „éles” sikerem akkor éltem át, amikor egy irodaház recepcióján, tudatosan odafigyelve a levegővételemre és hangadásomra, sikerült olyan mély, magabiztos hangon beszélnem, hogy mindkét recepciós egyszerre és mosolyogva fordult felém.

Azóta egyre többször és többféle helyzetben sikerül a megfelelő hangon megszólalnom. Biztos alapot, magabiztosságot ad a tudat, hogy a tanult technikákat alkalmazva, tudatosan odafigyelve, már szinte minden helyzetben képes vagyok erre. Ilyenkor a hangom kellemesebb, nyugodtságot, magabiztosságot áraszt.

A hangommal együtt az önbizalmam is nőtt.

 

Köszönöm Neked mindezt Zsuzsanna!

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com