Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Feri: “Bő másfél évvel ezelőtt ...

... vettem részt az első órán Zsuzsannánál. Már azon az alkalmon olyan dolgokat tanított, ami tudás önmagában is kincset ér :)

Miért jelentkeztem Zsuzsannához órára?

    Hosszú hónapokon keresztül érlelődött bennem a gondolat, hogy szükségem lenne segítségre hangom alakításában. Végül, mikor összeszedtem a bátorságom, hogy tegyek is a változás érdekében, a következő hangi tüneteimet írtam meg Zsuzsannának órára jelentkezéskor: "Úgy érzem, beszédem nem sugároz elég önbizalmat. Sokszor halkan is beszélhetek, talán hadarva, motyogva is, mert jellemző, hogy vissza-vissza kérdeznek, vagy nem is a kérdésemre válaszolnak.".

Zsuzsanna mindegyik tünetemre tudott orvosságot!

    Ami különösen hasznos volt, hogy összességében nemcsak a tüneteket, hanem azok okát is segített felderíteni - legyen az az ok akár fizikai, akár lelki. Helyes testtartás, légzés, izommunka, jobb önérvényesítő képesség, érzelmi-lelki elakadás feloldása - Zsuzsanna testi-lelki egységként tekint az emberre, és ennek megfelelően is adja tanácsait.

Hogy mindez milyen hatással volt a hangomra, a mindennapjaimra?

    "Olyan szinkronszínész hangod van, kellemes hallgatni!"

    "Végre valaki, akinek rendesen hallom és értem a rendelését!"

Amikor ezeket, és ehhez hasonló visszajelzéseket kaptam pár hónap után, tudtam, hogy megérte foglalkozni a hangommal.

Zsuzsannát, az ő ember-központú hozzáállását és segítő szándék vezette óráit mindenkinek tudom ajánlani!”

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com