Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Enikő, aerobik edző

„Nemrég az órádra menet összegeztem magamban az elmúlt egy év fejlődését, amiben nagyon sokat köszönhetek Neked és a módszerednek. :) Eredetileg csak az volt a célom, hogy megtanuljak hadarás nélkül beszélni. Ezt nagyon gyorsan elértük, és mellette számos pozitív mellékhatást tapasztalok magamon testi, lelki és tudati szinten egyaránt.


- Sokkal magabiztosabb lettem, határozottabb a fellépésem (de nem erőszakos), ki merek állni az emberek elé, bátran meg merem mutatni magam a világnak. Ez persze csak onnan nézve nagy szám, ahol eddig voltam. :) Nagyon sokat nőtt az önbizalmam és az önértékelésem. Persze van még hová fejlődnöm!

- Edzés tartás közben megfigyeltem, amikor a régi módon beszélek az emberekhez, szinte csak a közvetlenül előttem állóra figyelek, és a hangom is maximum addig terjed. Viszont ha a tanult technikát alkalmazom, a hangom és a tudatom is "messzebb ér", és a hátsó sorban is meghallják.

- Régebben rendszeresen felső légúti betegségekkel küzdöttem (torok, tüdő). Hetekre kidőltem, antibiotikumot szedtem, stb. Idén télen szinte alig volt ilyen betegségem, ami volt, az is enyhe volt, és nagyon gyorsan helyre jött.”

- Órán hangzott el ugyancsak Enikőtől az a tapasztalat, hogy az írása nagyobb és szebb lett, valamint a tollat sem szorítja úgy, mint régen. Tehát nemcsak a beszédbeli kommunikáció lazulása valósult meg, hanem az írásbelié is.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com