Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

„Amikor mások előtt kell beszélnem, akkor remeg a hangom”

Hasonló cipőben jársz? A hiba a készülékedben van. Technikailag ugyanis több levegőre lenne szükséged ilyenkor. Ezt a beszédlégzést körülbelül 4-5 hónap alatt be lehet gyakorolni annyira, hogy automatikus legyen, legalábbis ez a tapasztalatom.


Az egyik hölgy tanítványom erős hangremegés tünetével keresett meg annak idején. Idén nyáron nagyon sokat figyelte a légzését és ahogyan a helyes beszédlégzés egyre jobban automatikus lett nála, úgy tűnt el a remegés. Mindezt volt alkalma többször letesztelni több ember előtti beszéddel, előadás tartásával és sikerült úrrá lennie stresszhelyzetben is a hangremegésén. Ezúton is gratulálok a sikeréhez és a kitartó, szorgalmas munkájához!

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com