Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Tudtad, hogy amelyik nyelvhez kötődsz, azon a hangod is más?

Egy ismerős hölggyel beszélgettem és kísérletbe fogtunk. A hölgy több nyelven beszél. Azt mondtam, hogy mondja mindegyik nyelven ugyanazt a jelentésű mondatot, pár mondatot, és megmondom, melyikhez kötődik a legjobban.

Olasz nyelven volt a hangja a legfelszabadultabb, mert ahhoz szép emlékeket köt, ezt szereti a legjobban, pedig biztos nyelvtudással rendelkezik majdnem az összes többinél is.

Igen, a hangod más lesz, ha olyan nyelven beszélsz, ami hozzád közel áll.

Volt már olyan tanítványom, aki franciául gyönyörű hangon és folyékonyan beszélt, mert életének legszebb éveit töltötte Párizsban. Azonban magyar nyelven teljesen elszorult a hangja a gyermekkori élményeitől, de beszédtanulmányai során ezen a problémán sikeresen átlendült.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com