Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Mennyit érdemes és hogyan gyakorolni?

Gyakran elhangzik a fenti kérdés...

Nos, érdemes naponta, amennyiben van rá időd.
Elég napi 5 perc is, a lényeg, hogy rendszeres legyen, mert akkor hozzászokik a tested, az izmaid folyamatosan foglalkoztatva vannak. Egyáltalán ráhangolódsz a helyes hangadásra...

Egyik Tanítványom ugyanis azt gondolta, naponta az összes gyakorlószöveget szükséges lenne elmondania.
Megbeszéltük, hogy nem érdemes ilyen nagy gyakorlási célt meghatároznia, hiszen nyomasztó lenne a munka, a család, a sport és a hobbi, stb. mellett még erre is órákat szánnia. Ez a nyomasztó érzés pedig inkább a gyakorlás feladását segítené elő.

Lecsökkentette a gyakorlási célt és ezt már könnyedén meg is valósította. Láss csodát, 4 nap múlva sokkal jobb hanggal jelent meg.

Szóval csak lépésről lépésre haladj. Sok kicsi sokra megy!

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com