Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Honnan tudom, hogy jó már a hangom?

Észre fogják venni az emberek, hogy mélyebb lett a hangom?

Az emberek nem érzékelik pontosan, hogy mi is változott a hangodban. Viszont a reakciójuk az, ami elárulja neked, változás áll fenn a beszédhangadásodban.

Természetesen, hogyha nagyon furcsa volt a korábbi hangadásod, akkor a környezetedben felfigyelnek hamar a változásra, mert nagy lesz a különbség. Mintha mutáltál volna pár hónap alatt.

Ilyen esetben találkozhatsz hasonló kérdésekkel:

  • Csak nem megfáztál?
  • Hallom, jó volt a hétvégi buli!?

Azonban ha nincs nagy távolság a kiindulópont és a megváltozott hangod között, akkor (a fizikai könnyebbülés és kényelmes torokhasználaton kívül) az emberek reakciója segít felfedezni a pozitív változást.

Ilyen reakciók lehetnek:

- jobban figyelnek Rád,

- meghallgatnak,

- nem vágnak a szavadba,

- többet beszélnek Veled,

- nem akarják letenni a telefont,

- elkezdenek követni, mint vezetőt stb.

 

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com