Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Hangkiadás „kutyamód”

Nemrég megfigyeltem a szüleim kutyáját, hogyan is adja ki a hangot: az egész testét használja. Érdekes, hogy az egész testtel való hangkiadás mennyivel messzebbre szól, és egy kisebb testből mennyivel nagyobb hangerő érhető el. Másrészt az így kiadott hangtól még nem láttam vagy hallottam a kutyánkat berekedni. Sosem panaszkodott fájó torokra és hangszálproblémákra…

Szóval arra jutottam, hogy az ember is képes ugyanígy hangot kiadni, persze ez sokkal több belső izommunkával jár, de az eredmény meglepő. Megtanítsam neked hogyan csináld? Gyere el hozzám! Persze nem ugatni fogunk.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com