Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédhangfejlesztés

Belülről jövő testtartás

Hogyan hat vissza a sikerélmény a testtartásodra, vagyis inkább hogyan alakítja a belülről jövő testtartásodat?


Csernus doktor könyveit olvasva megakadt a szemem egy dolgon: hiába gyúrja ki valaki a hátizmait, a hasizmait, ha egyszerűen nincs önbizalma, akkor nem tudják ezek az izmok megtartani a gerincét. Viszont ha önbizalmat építek, akkor egyenesedik a gerincem magától is.

Ez a folyamat a hangfejlesztésben úgy nyilvánul meg, hogy külső testtartásjavítással levesszük a gégéről, hangszalagokról a felesleges testsúlyt, ugyanis az előre tartott fej elszorítja a hangot. Valamint a mellkas kiemelésével érhető el, hogy a levegő a tüdő mélyebb rétegeibe áramoljon, ami a helyes hangképzés alapja. Amint előbukkan az a hang belőled, amit igazából a tested kiadni képes, a sikeres beszéd belső tartást fog adni, s már nem is lesz olyan megerőltető, hogy helyesen tartsd magad.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, magyar tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál.

egyensulyban.com