Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

István, 40 éves, két diplomás közgazdász, felső vezető, önkormányzati képviselő

„Ha évekkel ezelőtt fordulok Zsuzsannához, sikeresebb lettem volna a karrieremben és nem futott volna zátonyra a magánéletem…

 

A legtöbb taktika és technika, amit Zsuzsannától tanultam, a gyakorlásokat követően épült be a mindennapjaimba. Miután elkezdtem alkalmazni a hangom alakításának-formázásának technikáit, akár egy munkahelyi meetingen vagy egy állásinterjún, de említhetnék egy polgármesterrel folytatott tárgyalást is és még számos szituációt az élet minden területéről, azt éreztem, hogy jobban figyelnek rám és komolyabban vesznek, s ezáltal én is magamat.


Egy vezető-fejvadásztól, aki több mint egy évtizede ismert, kaptam az első visszajelzést – miután már körülbelül fél éve látogattam Zsuzsanna óráit –, miszerint magabiztosabban és „eladhatóbban” kommunikáltam a több körös állásinterjúk során. Meg is nyertem a pozíciót.

 

A másik típusú visszajelzés hölgyektől jött. Olyan pozitív élményről kaptam beszámolót, miszerint a hangommal képes vagyok a szebbik nem képviselőit lenyűgözni.

 

Egyet viszont nem szabad elfelejteni: a hangtechnikát folyamatosan és rendszeresen gyakorolni kell.


Zsuzsanna óráin tanultakat veszem igénybe, amikor több ember előtt kell beszélnem, és most már el tudom érni, hogy a hangomat elfojtó „gombóc”-ot legyőzzem és az elakadásaim eltűnjenek.”

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com