Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
info [at] hangfejlesztes.hu

Találd meg a Magabiztos Hangod! – Beszédtechnika

Visszafogott légzés - visszafogott személyiség

Egyik tanítványom nem engedi ki a levegőt, visszafogott még a légzésében is, ahogyan a személyisége is visszafogott.

Jómagam is inkább megfigyelő szoktam lenni egy társaságban, minthogy keresném a középpontban való szereplést. Tanítványom is hasonlóan viselkedik.

AZONBAN...

Tudd azt, hogyha ilyen típusú személyiséggel rendelkezel, attól még nem szükséges hangilag is elbújnod, háttérbe szorítanod magad. Amikor rád kerül a sor egy-egy beszélgetéskor, akkor nyugodtan Adj Hangot véleményednek, tapasztalatodnak, mert hidd el, fontos vagy. Fontos a véleményed, főleg ha ritkán szólalsz meg, de akkor okosan és bölcsen teszed azt, mint ahogyan tette annak idején a Nagyapám is.

Tehát vegyél levegőt és engedd ki a hangodat.

Tóth Zsuzsanna

hangfejlesztő, tanár, előadóművész
E-mail: info [at] hangfejlesztes.hu

Üdítő volt minden Nála eltöltött óra. A reklámfilm forgatása alatt is nagy segítségemre volt, kon­­centrálttá tett és előhozta belőlem a kigyakorolt és meg­erő­sített hangomat. Én persze ebből semmit nem érzékeltem tudatosan… mások viszont igen. A filmmel kapcsolatban az első megjegyzések azok voltak, hogy „milyen szépen beszélek”. És valóban! Nekem is nagyon tetszik! :-)

Gergye Laura, „a Turbó-diéta háziasszonya”
A reklámfilmet itt tekintheted meg »

A magabiztos hang létre­hozásá­­hoz elengedhetetlen a helyes testtartás. Tamás Krisztina segített nekem abban, hogy a helyes tartást elérjem, így könnyebben tudjak lélegezni, ami a normál hangerő alapvető támasza minden emberi hangadásnál, s a megfelelő beszédtechnika megmaradjon.

egyensulyban.com